fredag, januar 12, 2007

Sædskat - brud på skattestoppet?

Danske sæddonorer skal betale skat af de penge, de tjener ved at levere sæd. Det skriver Nyhedsavisen på deres hjemmeside i dag.

Det er indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i et brev til Folketingets sundhedsudvalg oplyser, at sædbanken Cryos skal indberette honorarer til sæddonorer.

Sædbanken har ellers tidligere advaret mod et skattekrav, fordi den frygter, at en registrering vil skræmme donorerne væk. Men Lars Løkke Rasmussen skriver i brevet, at kravet om anonymitet i lov om kunstig befrugtning ikke gælder i forhold til skattemyndighederne.

Nu har jeg ikke - hverken på den ene eller den anden måde - personligt haft gavn af den manglende skat på sæd. Det jeg undrer mig over er, at Lars Løkke - en liberal sundhedsminister - fastholder skat på sæddonation. Det er jo næppe de store midler, der nu tilflyder i statskassen, men til gengæld mindsker man donorers incitament til at levere et par anonyme klatter til menneskeslægtens bevarelse. Det er næsten så uliberalt, som det kan være. Skattesystemet frem for mennesket!

Dermed kan vi gøre regnskabet op for, hvem i Venstres kronprinsedyst, der i dag har vist sig som den mest liberale: Lars Løkke har reelt brudt regeringens skattestop, mens Kristian Jensen har talt for skattelettelser.

5 kommentarer:

Andreas sagde ...

Jeg tænkte det samme. Det er et klart brud.

Hodja sagde ...

Og hvis skatten ikke faldter til tiden. Sendet ToldSkat en rykker?

Undskyld - kunne ikke dy mig.

Jarl Cordua sagde ...

Hodja!

Den bemærkning er verdensklasse!
:-D

Jarl

Garby sagde ...

Nej det spiller ikke helt.

Lars Andersen sagde ...

Det plejede at være en vittighed at luften vi indånder er det eneste, der ikke er beskattet, men det er ved at udvikle sig til en sørgelig sandhed.