fredag, december 15, 2006

Efterlysning: Konservativt lederskab

Fynske Carina Christensen er imod min forventning blevet udnævnt til ny konservativ familie- og forbrugerminister. Politisk har hun ikke vist noget særligt før, og forventninger om de store udmeldinger er der heller ikke. Det er så konservativt, som det kan blive i ordets bogstaveligste forstand. Mit indtryk er, at hun er en politiker i letvægterklassen, men alle nye ministre skal have en chance for at vise, hvad de duer til, og det skal møbelfabrikanten også have.

Jeg forstår ikke ret meget af Bendt Bendtsens ageren i disse dage. Lederskab er ikke lige det ord, man kommer på straks. Først fejlvurderer han totalt DF’s reaktion ovenpå rigsrevisionens rapport. Dernæst lader han Barfoed på et live pressemøde svine DF - regeringens støtteparti gennem fem år til med et ret hårdt sprogbrug. Selv taler Bendtsen sagen yderligere op ved at kalde DFs manglende støtte til Barfoed ”en krigserklæring”. Kjærsgaard og de øvrige DF'ere svarer tilbage om end noget mere elegant. I dag rykkede de konservative amtsformænd så ud og skælder DF ud, sådan at problemerne eskalerer. To nye målinger viser at befolkningens tillid til regeringen styrtdykker. Altsammen resultatet af Bendtsens manglende lederskab.
For en fyldigere afdækning af Bendtsens manglende håndtering af forløbet op til Barfoeds fyring, så kan jeg anbefale Weekendavisens artikel om sagen.

Nu udnævnes en ny familie og forbrugerminister for at ”lukke sagen ned”. Nu skal medierne interessere sig for andet end ordkrigen mellem K og DF. Det er et klogt træk, der formentlig er udtænkt af Anders Fogh Rasmussen. Herefter gælder det for den konservative leder at lukke balladen ned med DF. Alt andet vil være direkte tåbeligt.

Der er ingen, der beskriver Carina Christensen som en af de politisk skarpeste hjerner i Det konservative Folkeparti. Men der er jo heller ikke så meget at leve op til, når hendes partiformand er Bendt Bendtsen. Hvis ikke han havde støttepædagoger i sit parti, i sit ministerium og i regeringen, ville han jo ikke kunne lede meget andet end en nærpolitistation i provinsen.

"Dirt-digging" er jo en journalistisk disciplin, og Berlingske Tidende har haft en lagervare liggende klar til brug, for det tilfælde at Carina Christensen skulle blive minister. Selvom møbelfabrikanten er blevet frikendt i Sø og handelsretten for at plagiere en konkurrents møbler, så er sagen blev anket og kører nu i Højesteret. Jarls Blog skal afholde sig fra at dømme den ny minister ud fra en verserende retssag. Det overlader vi til Christiansborg-politikerne:
- Der er ingen tvivl om, at det er problematisk at have sådan en sag kørende sideløbende med at være minister. Og det er ikke mindre problematisk, når hun er forbrugerminister«, siger Jens Peter Vernersen (S) til Ritzau

Jyllandsposten m.fl. har også fundet en "sag" på den ny minister. Der har været problemer med arbejdsmiljøet på hendes møbelfabrik, så hun har fået en "gul smiley", der bedst kan sammenlignes med et gult kort i fodbold. Gad vide om hun har betalt licens? Velkommen på toppen! Det overrasker efterhånden ikke mig, at Bendtsen ikke har tjekket Carina Christensen inden udnævnelsen...Men nu har hun da trukket sig som direktør for sin egen virksomhed.

3 kommentarer:

Rasmus Ole Hansen sagde ...

Men uha hun ejer stadig virksomheden.

Uha uha det er jo kapitalisme.

Jarl Cordua sagde ...

Kære Rasmus.
Din kommentar er vist lidt overflødig ;-)
Du ved jo ligeså godt som jeg at Folketinget er offentligt ansattes domæne. Det der med at løbe en risiko og tjene sine egne penge, det er der ikke ret mange af dem der har prøvet.
God weekend!
Jarl

Anonym sagde ...

Hej Jarl,


Det er sgu en noget mavesur kommentar du langer over disken.

Lige til højrebenet hvis man vil smadre en regering - destruktiv kommentar - et klassisk eksempel på at man skal holde sin kæft hvis man bor i glashus.

Vil du virkelig derhen at vi skal bruge energi på at svine hinanden til internt i regeringen? Hvis så ok med mig... Vi kunne jo starte med Peter Ottesen og dansk landbrugs klart opbrugt kvajekvote i forlængelse af beskæmmende dyretransporter. Pointen er at liberalismen kun kræver individuelt ansvar og ved at lægge denne tone for dagen kan du kritisere ad libitum.
I konservatismen ligger at man tager et ansvar for mere end blot én selv og sit. Derfor er det, givet vi sidder i regering sammen, utilstedeligt at du tillader dig at kritisere Carina Christensen under overskriften hun er konservativ. Hold dig til dine egne.

Søren